2020-09-06 D1-2.jpg 2020-09-06 D1-3.jpg 2020-09-06 D1.jpg 2020-09-06 Dames 1-4.jpg 2020-09-06 Dames 1-5.jpg 2020-09-06 ZwartwitH1-GooischeH1-21.jpg 2020-09-06 ZwartwitH1-GooischeH1-36.jpg 2020-09-06 ZwartwitH1-GooischeH1-58.jpg 2020-09-06 ZwartwitH1-GooischeH1-65.jpg IMG_2387.JPG IMG_2396.JPG zwartwitheren1-26.jpg
Terug

Opening Waterveld 3

Nieuws afbeelding 8-11
Onder veel belangstelling is afgelopen zondag officieel ons 3e waterveld in gebruik genomen. Een prachtige mijlpaal waar we als club enorm trots op mogen zijn. De officiële opening werd voorafgegaan door een erg leuke clinic aangeboden door Volvo Nederland. Meer dan 80 kinderen uit de D-, E- en F-jeugd hebben hieraan deelgenomen onder begeleiding van professionele trainers aangevuld met vrijwillige trainers en trainsters vanuit onze eigen jeugd. Met alle enthousiaste ouders langs de kant werd het niet alleen een sportieve maar ook zeer gezellige zondagochtend.

Aansluitend vond de officiële openingsceremonie plaats waarvoor wethouder Daan Quaars speciaal naar Zwart-Wit was gekomen. Onder de aandacht van alle spelertjes en speelstertjes, speciale genodigden en gewaardeerde sponsoren vertelde hij in een korte speech hoe belangrijk sport voor Breda is en hoezeer hij ook zelf geniet van deze bijeenkomsten. De samenwerking tussen de gemeente en Zwart-Wit is erg goed en hij is dan ook blij dat deze samenwerking heeft geleid tot maar liefst een 3e waterveld voor Zwart-Wit. 

Voor Zwart-Wit is dit waterveld een letterlijke verbinding tussen de breedtehockey en tophockey. Met name op jongere leeftijd loopt de ontwikkeling van jeugdleden niet altijd parallel. Sommige ontwikkelen zich snel, andere juist iets langzamer, uiteindelijk ieder op zijn of haar tempo en manier. Het hebben van een 3e waterveld betekent voor Zwart-Wit dat ook de breedtehockey kan spelen en trainen op een veld dat hen uitdaagt en op technisch vlak aansluiting geeft op de jeugdleden die zich mogelijk iets sneller ontwikkelen. Dit biedt dus kansen voor iedereen. 

Het bestuur dankt in het bijzonder de ‘Helden van het 3e Waterveld’ die op deze ochtend natuurlijk speciaal waren uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Deze helden hebben met elkaar een sponsoring van het waterveld gerealiseerd van circa 50.000 Euro. Deze is met name gerealiseerd door ouders vanuit de breedtehockey en complete teams die gezamenlijk een bijdrage leveren, maar ook de sponsoring door een aantal ouders uit de tophockey moet hier zeker genoemd worden. Kortom, brede steun vanuit de leden voor deze mooie ontwikkeling.

Na de aanleg van 3 watervelden de afgelopen 5 jaar heeft het bestuur speciale dank uitgesproken naar het bestuur van de Stichting Zwart-Wit: Paul Dano, André Barendrecht, Marcel Bulle en Jan-Willem van den Bremen, die de realisatie van financiering tot aan de concrete aanleg van de watervelden en de ledverlichting op veld 1 en 2 samen gerealiseerd hebben. Veel dank en waardering hiervoor.

Het bestuur heeft tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om Jan-Willem van den Bremen op basis van zijn vele activiteiten in de afgelopen 12 jaar voor Zwart-Wit te waarderen met een benoeming tot Lid van Verdienste van Zwart-Wit. Jan-Willem en zijn vrouw Daniëlle hebben zich als vrijwilligers geweldig voor de club ingezet. Een greep uit de vele beklede functies: Jongste Jeugd begeleider, teammanager, TC-lid Jeugdbestuur, management clubkleding, vicevoorzitter in bestuur vereniging en voorzitter Stichting. Met deze benoeming bedanken we Jan-Willem en ook Daniëlle voor hun grote bijdrage aan Zwart-Wit. 

Tot slot dan de daadwerkelijke opening van het veld: Samen met Wethouder Quaars gieten een aantal jeugdleden met een gieter symbolisch de ‘eerste bewatering’ van waterveld 3 over de nieuwe kunstgrasmat uit. Zoals gezegd, een prachtige mijlpaal voor onze club. Trots op!

Met sportieve groet,
Ron Hogeweg